édesítőszer: xilit, étcsokoládé édesítőszerekkel 15,2% /kakaómassza, édesítőszerek (eritrit, sztéviából származó szteviol-glikozidok), élelmi rost (inulin), kakaóvaj, emulgeálószer (napraforgólecitin)/, ivóvíz, növényi zsiradék keverék (növényi olajok (napraforgó, teljes mértékben hidrogénezett repceolaj), só, emulgeálószer: napraforgó-lecitin, természetes aroma, színezék: karotinok), tápiókakeményítő, gluténmentes zabpehely, mandulaliszt, lenmagpehely, rizsliszt, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonátok
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék nyomokban más dióféléket (diót, mogyorót, stb.), földimogyorót, mustárt és szezámmagot is tartalmazhat.
Az útifűmaghéj lassítja a szénhidrátok felszívódását, így hozzájárulhat a vércukorszint stabilizálásához, emellett oldható rostokban is gazdag.
Gazdag magnéziumban és káliumban, B2- és B3-vitamint tartalmaz, E-vitamin tartalma miatt pedig kiváló antioxidáns.
Az E és B-vitamin mellett magas ásványi anyag tartalommal bír, a kókuszolaj pedig antibakteriális hatású.
Cink- és rézforrás, emellett rostokban és fehérjékben is gazdag, a benne található antioxidánsok is jótékony hatásúak.
A folsav, a B6-vitamin és a magnézium mellett nagyszerű E-vitamin forrás, ami a csontok egészségéhez is hozzájárulhat.
Flavonoidokban gazdag, rosttartalma támogatja az emésztést, C-vitamin tartalma pedig az immunrendszert segíti.
Immunerősítő hatása a legismertebb, de vitaminokban is gazdag, és gyulladáscsökkentő hatása miatt is népszerű.
Frissítő hatása mellett jótékony hatása van a májra és a gyomorra és bővelkedik tápanyagokban is (riboflavin, különböző savak, mangán, kalcium, és B-vitaminok).
Segít a vércukorszint szabályozásában, antibakteriális hatása támogatja az immunrendszert, míg antioxidáns hatása a sejteket védi.
Magas rosttartalmú, hozzájárulhat a szem egészségéhez és gazdag B6-vitaminban, utóbbi az idegrendszer megfelelő működése szempontjából kiemelkedően fontos.
Ásványi anyagai közül kiemelkedik a réz, mangán, kálium, kalcium, vas, magnézium, cink és szelén. Gazdag fehérjében és egészséges zsírokban, így kiváló energiaforrás.
A vörös áfonya kiemelkedő antioxidáns-tartalmáról ismert, különösen gazdag C-vitaminban és flavonoidokban, amelyek segítik a szervezet védekezőképességét.
Discount Applied Successfully!
Your savings have been added to the cart.
Mandula
A mandula gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, amelyek hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez. Magas E-vitamin tartalma révén kiváló antioxidáns forrás, amely védi a sejteket a szabad gyökök okozta károsodásoktól, így támogatja a bőr egészségét is. Emellett gazdag magnéziumban, kalciumban és foszforban, amelyek elősegítik a csontok és fogak egészségét. A mandula jelentős mennyiségben tartalmaz rostot, ami segíti az emésztést és fenntartja a megfelelő vércukorszintet. A benne található fehérjék, valamint B2- és B3-vitaminok hozzájárulnak a sejtek energiatermeléséhez és az idegrendszer megfelelő működéséhez.
Kókusz
Vitaminok közül a kókusz E-vitamint, valamint B-vitaminokat (különösen B1, B3, B5 és B6) tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az energia-anyagcseréhez és a bőr egészségéhez. Emellett magas ásványi anyag tartalma, mint a vas, kálium és mangán, segíti az immunrendszer működését és az elektrolit-egyensúly fenntartását. A kókuszolaj antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, ami támogathatja az immunrendszert és a bőr egészségét. A kókusz húsában található közepes láncú trigliceridek (MCT-k) könnyen emészthetők és gyors energiaforrást biztosítanak, emellett segíthetnek a testsúly szabályozásában is.
Kesudió
A kesudió gazdag egészséges zsírokban, fehérjékben és rostokban, amelyek hozzájárulnak a szív- és érrendszer egészségéhez. Magas magnéziumtartalma támogatja az idegrendszer és az izmok megfelelő működését, míg a benne található antioxidánsok segítenek a sejtek védelmében. Emellett a kesudió jó vas-, cink- és rézforrás, amelyek hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez, a bőr egészségéhez és a csontok erősségéhez. Fogyasztása segíthet a vércukorszint szabályozásában is.
Törökmogyoró
Magas egyszeresen telítetlen zsírsavakban, segíthet csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Kiváló E-vitamin forrás, amely antioxidáns tulajdonságaival védi a sejteket a szabad gyökök okozta károsodástól és támogatja a bőr egészségét. Gazdag folsavban, B6-vitaminban és magnéziumban. Jelentős mennyiségben tartalmaz rostot. A benne található fehérjék és ásványi anyagok, (réz, mangán) támogatják a csontok egészségét és az immunrendszer működését.
Narancs
Kiemelkedően magas C-vitamin tartalma erősíti az immunrendszert, segít megelőzni a megfázást és felgyorsítja a sebgyógyulást. A narancs gazdag antioxidánsokban, például flavonoidokban, amelyek védik a sejteket a káros szabad gyökökkel szemben, és csökkenthetik a krónikus betegségek kockázatát. Emellett a benne található rostok segítenek az emésztésben, javítják a bélmozgást, és elősegítik a teltségérzetet, ami hasznos lehet a testsúlykezelésben. A narancsban található kálium támogatja a szív egészségét és a vérnyomás szabályozását.
Homoktövis
A homoktövis rendkívül gazdag vitaminokban, különösen C-vitaminban, valamint antioxidánsokban, omega-zsírsavakban és flavonoidokban. Immunerősítő hatásáról ismert, segít a szervezet védekezőképességének fokozásában, különösen a megfázásos időszakokban. Ezen kívül gyulladáscsökkentő és sebgyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, elősegítheti a bőr regenerálódását. Szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére is ajánlják, mivel javítja a vérkeringést és csökkenti a koleszterinszintet.
Kávé
Elsősorban magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően segíthet megvédeni a sejteket a szabadgyökök okozta károsodástól, ezáltal csökkentve a krónikus betegségek kockázatát. A kávéban található koffein javítja a mentális éberséget, a koncentrációt és az általános kognitív funkciókat, ami fokozhatja a szellemi teljesítményt. Jótékony hatással lehet a szív- és érrendszerre is, mivel a rendszeres, mérsékelt kávéfogyasztás csökkentheti a szívbetegségek kockázatát.
Fahéj
Antioxidáns tulajdonságai miatt segíthet a szervezetben a szabad gyökök elleni védekezésben, ami hozzájárulhat a sejtek védelméhez és az öregedés lassításához. A fahéj természetes gyulladáscsökkentőként is ismert, ami hasznos lehet a krónikus gyulladások kezelésében. Emellett segíthet a vércukorszint szabályozásában, mivel fokozza az inzulin érzékenységét, ezáltal különösen előnyös lehet a cukorbetegek számára. Tanulmányok szerint a fahéj jótékony hatással lehet a szív egészségére is, mivel segít csökkenteni a vérnyomást és a koleszterinszintet. Antibakteriális és gombaellenes tulajdonságai révén támogathatja az immunrendszert és segíthet a fertőzések megelőzésében.
Pisztácia
A pisztácia nemcsak finom, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik, így igazán értékes eleme lehet az étrendnek. Magas antioxidáns-tartalma – különösen lutein és zeaxantin – támogatja a szem egészségét, és segíthet megelőzni az időskori látásromlást. Kiváló növényi fehérjeforrás, ami különösen előnyös vegetáriánusok és vegánok számára, emellett pedig gazdag telítetlen zsírsavakban, amelyek hozzájárulhatnak a szív- és érrendszeri egészség megőrzéséhez. A pisztácia alacsony glikémiás indexű, lassan emeli a vércukorszintet, így inzulinrezisztencia vagy cukorbetegség esetén is fogyasztható mértékkel. Magas rosttartalmának köszönhetően elősegíti az emésztést, és hosszabb ideig biztosít teltségérzetet, ami támogathatja a testsúlykontrollt. Emellett gazdag B6-vitaminban, amely szerepet játszik az idegrendszer működésében és a hormonális egyensúly fenntartásában. Rendszeres, mértékletes fogyasztása hozzájárulhat a kiegyensúlyozott étrendhez és a szervezet általános jóllétéhez.
Földimogyoró
Magas E-vitamin-tartalma antioxidánsként védi a sejteket a káros hatásoktól, míg a benne található magnézium támogatja az izmok és az idegrendszer megfelelő működését. Folsavtartalma miatt különösen értékes várandós nők számára, hiszen segíti a magzat megfelelő fejlődését. A földimogyoróban lévő rostok hozzájárulnak a jó emésztéshez, és hosszabb ideig biztosítják a teltségérzetet, így segíthetnek a testsúlykontrollban. Emellett a földimogyoró fitonutriensekben, például resveratrolban is gazdag, ami a szív- és érrendszer védelmét támogathatja.
Útifűmaghéj
Az útifűmaghéj rendkívül gazdag oldható rostokban, amelyek elősegítik az emésztést és támogatják az egészséges bélműködést. Fogyasztása során gél állagúvá válik, ami segíti a széklet állagának javítását, ezért különösen ajánlott székrekedés esetén. Az útifűmaghéj lassítja a szénhidrátok felszívódását, így hozzájárulhat a vércukorszint stabilizálásához, ami előnyös inzulinrezisztencia vagy cukorbetegség esetén. Mivel hosszabb ideig biztosít teltségérzetet, segítséget nyújthat a testsúlykezelésben és az étvágy szabályozásában is. Emellett képes megkötni a koleszterint, így támogathatja a szív- és érrendszeri egészséget, hozzájárulva a “rossz” LDL-koleszterinszint csökkentéséhez. Az útifűmaghéj rendszeres, de mértékletes fogyasztása könnyen beépíthető az étrendbe, és javíthatja a bélflóra egyensúlyát is.
Vörösáfonya
Különösen jótékony hatású a húgyúti rendszer egészségére: természetes összetevői, például a proantocianidinek megakadályozhatják a káros baktériumok megtapadását a húgyutakban, így segíthet megelőzni a fertőzéseket. A vörös áfonya emellett támogatja a szív- és érrendszer egészségét is, mivel csökkentheti a “rossz” LDL-koleszterin szintjét és elősegítheti a vérkeringést. Rosttartalma miatt hozzájárul az emésztés javításához és segít fenntartani a kiegyensúlyozott vércukorszintet, ami különösen előnyös lehet cukorbetegség vagy inzulinrezisztencia esetén. Rendszeres, de mértékletes fogyasztása javíthatja a bőr állapotát és általános vitalitást adhat a mindennapokhoz.